14 juni 2024

DEM Productions

Producties

Portofoons inzetten voor allerlei gelegenheden

Soms kan het handig zijn wanneer je effectief kunt communiceren tijdens evenementen of bijvoorbeeld industriële stops. Wanneer je hiervoor portofoons inhuurt kun je op een snelle en eenvoudige manier in contact staan met een groot team van collega’s. Dit komt doordat je hiermee in staat gesteld wordt met verschillende groepen te communiceren. Portofoons worden ook wel walkie talkies genoemd. Wanneer je on Amsterdam of Rotterdam woont, kun je via Firecom.nl eenvoudig portofoons huren

Welke portofoons zijn geschikt?

Doorgaans kunnen portofoons in analoge of digitale uitvoeringen verdeeld worden. Een analoge portofoon heeft ongeveer vijf tot tien km bereik in een open omgeving. Een nadeel van een analoge portofoon is dat deze over een relatief slechte spraakkwaliteit kan beschikken. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om eenvoudig afgeluisterd te worden. Een digitale portofoon heeft tot 25% meer bereik en een aanzienlijk hogere spraakkwaliteit met hetzelfde vermogen. Voor het inzetten van portofoons voor particulier of recreatief gebruik is er geen licentie nodig. Een digitale portofoon biedt meer mogelijkheden zoals het gebruik van GPS locaties, het ontvangen van meldingen van een brandmeldlocatie of het ontvangen van spraakberichten. Bij dit type portofoon is een standaard licentie nodig. 

Portofoons huren

Portofoons zijn doorgaans te huur vanaf 5 euro per dag. Indien je ze voor een langere periode nodig hebt, dan wordt de prijs lager naarmate het aantal dagen dat je de portofoons huurt. Het type portofoon dat wordt verhuurd is Motorola DP 1400. Dit type is een professionele portofoon waarbij een standaard vergunning gebruikt wordt. Wanneer je portofoons wenst te huren dan zijn de service, het onderhoud en de programmering inclusief de prijs. Met verzekeringen worden er zaken gedekt als het kwijtraken van de portofoons of de eigen risicobedragen. Om hier meer over te weten te komen, kun je je hierover laten adviseren.