14 juni 2024

DEM Productions

Producties

De voordelen van chi neng qigong voor je lichaam en je geest

chi neng qigong

Chinese geneeskunde, eeuwenoude vechtsporten en bewegingsleer: we kunnen veel leren van de Chinese bevolking over lichaam en geest. Neem bijvoorbeeld chi neng qigong. Deze bewegingsleer wint steeds meer aan populariteit in Nederland en gek is dat niet. 

chi neng qigong

Wat is het? 

Chi neng qigong is een Chinese bewegingsleer die je helpt om je lichaam en je geest te trainen en te versterken. De oefeningen zorgen ervoor dat je lichaam ontspant en je geest tot rust komt. Je leert je eigen energie te sturen op een manier die goed is voor jou. Je leert dat zowel fysiek als emotioneel en mentaal. 

Een beetje yoga

Wanneer je voor het eerst chi neng qigong in de praktijk ziet, doet het je misschien denken aan yoga. En het zou ook goed kunnen dat veel yoga methoden zijn geïnspireerd op deze chi neng qigong. Maar het is zoveel meer dan yoga. Het leert je in balans te komen en dat is nu precies wat veel mensen missen in hun leven. Dus voel je dat de balans even weg is, wil je sterker worden in je lijf maar vooral ook in je geest? Probeer dan eens chi neng qigon