14 juni 2024

DEM Productions

Producties

Zo bereken je de hoogte schadevergoeding bij een bedrijfsongeval

bedrijfsongeval

Heb je een bedrijfsongeval gehad en hierbij letsel opgelopen? Dan is het mogelijk om hiervoor een schadevergoeding te vragen bij je werkgever. Alleen hoe bereken je nu de hoogte schadevergoeding bedrijfsongeval? Hieronder leggen wij het je uit.

Stap 1: Check alle vormen van letselschade

Soms wordt gedacht dat onder letselschade alleen de medische en de materiële kosten vallen. Dat is echter niet het geval. Onder letselschade vallen daarnaast ook bijvoorbeeld inkomstenderving, verloren no-claim korting op de verzekeringspremie en smartengeld. Om op een goede manier de hoogte van de schadevergoeding te bepalen, is het belangrijk om rekening te houden met al deze vormen van letselschade.

bedrijfsongeval

Stap 2: Verzamel bewijsmateriaal

Door bonnen en facturen te bewaren kun je straks eenvoudig een berekening maken. Daarbij dient het ook als bewijsmateriaal. Hiermee kun je laten zien hoe je aan het bedrag van de schadevergoeding komt. Zodra je alles hebt verzameld, kun je dit bij elkaar optellen en zo de hoogte schadevergoeding bedrijfsongeval berekenen.

Je werkgever aansprakelijk stellen

Vanaf het moment dat  je de hoogte van de schadevergoeding hebt vastgesteld kun je een aansprakelijkheidsbrief opstellen. Deze brief verstuur je naar je werkgever. Indien je hierbij hulp nodig hebt, kun je eventueel een letselschadespecialist inschakelen.