25 april 2024

DEM Productions

Producties

Meerdere stuurkogels in iedere auto

Stuur

Wist je dat iedere auto over meerdere stuurkogels beschikt? Vaak wordt gedacht, dat de auto van een losse kogel wordt voorzien. Het is echter gebruikelijker, dat er zowel een binnenste- als een buitenste kogel wordt ingezet. Hierbij wordt de buitenste kogel op de binnenste geschroefd en vervolgens verbonden met het wiel en stuurhuis van een auto. Op deze manier is het mogelijk om de wielen te draaien. In sommige gevallen wordt deze binnenste kogel ook wel de axiaalkogel van een auto genoemd. Het kan noodzakelijk zijn om deze kogels eens in de zoveel tijd te vervangen. Mogelijk is er sprake van een ernstige slijtage, waardoor het sturen steeds minder makkelijk gaat of een naar geluid veroorzaakt.

Stuurkogels afstellen bij het uitlijnen van auto’s

Stuur


Nadat er nieuwe stuurkogels in de auto geplaatst zijn, zal de auto afgesteld moeten worden. Dit gebeurt normaliter bij het uitlijnen van de auto. Tijdens het uitlijnen van de auto probeert men de sporing af te stellen, zodat het sturen zo soepel mogelijk verloopt. Het is bijzonder vervelend, als de auto anders op stuurbewegingen reageert dan je op voorhand verwacht. Het monteren van onderdelen en het uitlijnen van de auto kun je aan een autodealer overlaten. Je kunt echter ook zelf aan de slag gaan.

Zelf nieuwe onderdelen in je auto monteren

auto wielen


Door zelf aan de slag te gaan met het onderhouden van je auto, kun je veel geld besparen. Je hoeft immers niet te betalen voor de arbeid die een monteur zou verrichten. Daarbij betaal je een veel lagere prijs voor de losse onderdelen, die je eenvoudig op internet bestelt. Een automonteur zal vrijwel altijd een marge over deze onderdelen in rekening brengen. Je kunt er ook voor kiezen om de onderdelen vooraf online te bestellen en vervolgens mee te nemen naar een autodealer. Hier kan men het onderdeel voor je monteren.