25 juli 2024

DEM Productions

Producties

Koop het juiste gereedschap

Schrobfrees

Voor welke klus je ook gereedschap zoekt, of dat nu gaat om het maken van meubels of een sponning frezen, kies altijd voor goed gereedschap. Voordat je gereedschap gaat kopen moet je altijd even bij jezelf nagaan voor welke klussen je het gaat gebruiken. Soms heb je voor een soort klus specifiek gereedschap nodig, het zou dan jammer zijn als je een verkeerde variant hebt gekocht. Lees je dus altijd in over de verschillen tussen varianten van een soort gereedschap, zoals een boor en een klopboor. Zo weet je zeker dat je het juiste gereedschap hebt voor de klus.

Let op keurmerken

Verder geldt met alles wat je koopt natuurlijk dat goedkoop soms duurkoop is. Als je kiest voor het goedkoopste gereedschap moet je dit soms eerder vervangen dan je zou willen, of het blijkt niet genoeg kracht te kunnen leveren voor de job. Of wat dacht je van een schroevendraaier die van goedkoop materiaal is en daarom makkelijker kapot draait dan je verwachtte. Kijk bij gereedschap altijd naar het keurmerk, er zijn keurmerken die aangeven dat het gereedschap voldoet aan bepaalde veiligheidsrichtlijnen. Deze richtlijnen zijn opgesteld door een bond die onderzoekt wat nodig is om gereedschap veilig te maken.

Check altijd de staat van je gereedschap

Wanneer je met hout werkt, heb je veel gereedschap nodig. Denk bijvoorbeeld aan frezen voor bovenfrees, zaagbladen en schroeven. Let altijd op met welk materiaal je gaat werken tijdens een klus om te zorgen dat je ook de juiste gereedschappen hebt. Of je nu gaat werken met hardhout, MDF of multiplex, je zal hier rekening mee moeten houden qua materialen die je gaat gebruiken. Check voordat je iets gaat gebruiken altijd even op het materiaal nog in orde is, kijk bijvoorbeeld of je zaagblad nog scherp genoeg is om te gebruiken. Met een botermesje kan je geen biefstuk snijden, zo zal het ook met hout zijn.