25 april 2024

DEM Productions

Producties

Iets speciaals voor moederdag

Droogboeketten kopen

Het was moederdag en ik wilde eens wat anders. Iets speciaals. Niet altijd maar weer die afgeprijsde bosjes tulpen: twee voor vijf euro. Dat is wel leuk, maar niet altijd. Dit jaar wilde ik haar echt verrassen. Per slot van rekening was ze al negentig jaar en dat is niet niks. Ze woont nog steeds op zichzelf. Ze is sterk en al zo lang mijn moeder. Ze is er altijd voor mij. Dit jaar geen tulpen dus, maar iets anders. Maar wat? Ik piekerde en piekerde en toen wist ik het ineens: een droogboeket kopen.

Een goed idee

Onderhoudsvriendelijk en je hoeft de bloemen niet weg te gooien: niet na een week, niet na een maand en ook niet na een jaar. Duurzaam dus. Na wat zoeken op internet vond ik een mooie site met veel keuze. Meteen was ik geïnspireerd. De boeketten waren niet alleen dof en kleurloos, maar vrolijk en gevarieerd met bijpassende vaas. Ik ging een droogboeket kopen met verschillende blauwe bloemen en korenaren. De vaas die erbij hoorde was aardkleurig: samen met de bloemen een heel mooi geheel.

Mijn moeder verrassen

Moederdag viel dat jaar op een miezerige zondag in mei. Ik reed met het boeket in mijn fietstas naar haar huisje in de polder. Mijn moeder had de koffie al klaar staan en ze straalde toen ze mij zag binnenkomen met mijn verwaaide haren en de plastic zak met bloemen. Ze keek in de zak en was verrukt. Het boeket kreeg een ereplaats op de schouw en daar staat hij nu nog steeds te pronken. Ze is inmiddels drieënnegentig jaar. Op moederdag in mei zet ze nog steeds de koffie klaar en als ik dan langs kom voor een stukje gebak, genieten we samen van het aanzicht van de droogbloemen. De kleuren zijn nog steeds zo helder als eerst.