22 mei 2024

DEM Productions

Producties

Hout in huis, waar moet je aandenken?

cedar hout

Een houten interieur is een goede manier om warmte en sfeer in huis te halen. Er zijn veel manieren om hout terug te laten komen in huis. Hierbij is het handig om te kijken naar wat voor interieuronderdelen je wilt hebben, maar ook welke houtsoort het beste past. Eikenhout is bijvoorbeeld massief maar ook vrij prijzig. Cedar hout is een wat meer bewerkbare houtsoort. Cedar staat in de houtwereld bekend om zijn hoge kwaliteit en is bekend om lang mee te gaan als vloer of ander interieur. Voor wie op zoek is naar een houten interieur kan cedar hout dus een goede keuze zijn.

Meubels en verder interieur

Meubels kunnen een makkelijke manier zijn om hout in huis te halen. Denk daarbij aan grote centrale elementen zoals een houten eettafel. Maar het kan ook wat kleiner zoals houten stoelen, of nog kleiner zoals een houten boekenplank. Een klein houten kapstok element in de gang kan al sfeer bijdragen aan je interieur. Als je juist een hele warme kamer wil hebben, dan kun je er ook voor kiezen wat groter te gaan. Denk er dan bijvoorbeeld aan om een houten vloer te nemen, een houten muur of een houten plafond. De hele kamer kan op die manier warmte en textuur uitstralen.

Textuur en tint

Verschillende houtsoorten hebben verschillende tinten en nerven, en kunnen verschillende sferen uitstralen. Welke tint en textuur bij jouw woonwensen passen is eigenlijk geheel van jezelf afhankelijk. Voor de warmste sferen kun je gaan voor hele volle houtkleuren en donkere tinten. Als je juist zo veel mogelijk invallend licht wil bewaren kun je kiezen voor lichtere houttinten. Lichtere tinten geven in sommige gevallen ook een meer ruimtelijk gevoel. Denk je zowel aan groter en kleiner houten interieur, dan kun je de houtsoorten op elkaar aan laten sluiten, of juist verschillende tinten nemen. Zo kunnen lichte houten stoelen prima op een donkere tint houten vloer.