20 juli 2024

DEM Productions

Producties

Hielspoor tips

Hielspoor is een pijnlijke aandoening, je kan hielspoor herkennen aan een stekende pijn aan de hak van je voet tijdens je dagelijkse bezigheden. Wandelen, fietsen, en stilstaan kunnen zomaar ineens ondragelijk zijn. Hielspoor is een verkalking van het hielbotje, als deze verkalking niet tijdig verholpen wordt kan het weefsel eromheen gaan ontsteken en dit veroorzaakt de helse pijn bij hielspoor tips.

hielpijn-hielspoorJe zou denken dat een ingrijpende operatie waarbij de verkalking verwijderd wordt van de hiel alles zal verbeteren, maar het tegendeel is helaas bewezen. Gelukkig zijn er manieren die jezelf thuis uit kan voeren bij hielspoor en wellicht kan dit de pijn verlichten, zodat je weer pijnloos de dagelijkse activiteiten kan ondernemen.

Er zijn speciale hielspoorzooltjes die aangemeten kunnen worden bij een podotherapeut. Deze hielspoorzooltjes zorgen ervoor dat je voet gecorrigeerd wordt en de peesplaat onder je voet minder belast wordt. Thuis zijn er ook oefeningen die je uit kan voeren; rekken en strekken zullen je bloedsomloop verbeteren. Doen de oefeningen pijn dan moet je direct ermee stoppen, want anders beschadig je meer en zal de pijn toenemen in plaats van afnemen. Bij aanhoudende pijn moet je altijd contact opnemen met een gespecialiseerde fysiotherapeut of naar de huisarts voor een verwijzing naar een podotherapeut.