22 mei 2024

DEM Productions

Producties

Een temperatuur regelaar

Een temperatuur regelaar wordt gebruikt voor het regelen van een vooraf ingestelde temperatuur. Je kunt hierbij dan spreken over een instelbare thermostaat. Je kunt in de huiskamer gebruik maken van een thermostaat. Hierbij stel je een bepaalde temperatuur in die, zodra dan de temperatuur beneden de ingestelde waarde komt, de kachel voor de warmtetoevoer laat aanspringen. Hierdoor zal dan de temperatuur in de kamer weer zijn ingestelde waarde bereiken. Is de temperatuur bereikt dan zal de thermostaat de kachel weer uitschakelen.

Soorten
Je hebt een conventionele/ al dan niet een elektronische thermostaat. Hierbij wordt het geheel bedient door een kwikschakelaar of een elektronische module. De kamertemperatuur wordt op deze wijze op de ingestelde waarde bereikt.
Je hebt ook een klokthermostaat. Deze thermostaat is voorzien van een tijdmechanisme waarbij de temperatuur wordt ingesteld op de tijd. Op deze manier is het mogelijk om energie te besparen. Dat kan oplopen tot wel 50%.

Het is dus van groot belang om die thermostaat, of te wel temperatuur regelaar te kiezen, die bij je past. De een zal graag een eenvoudige willen hebben en de ander een uitgebreide. Je kunt er tegenwoordig ook nemen die door middel van een App, via je telefoon, te bedienen zijn.