20 juni 2024

DEM Productions

Producties

Een insectenvrije woning met raamhorren

Met de warme zomers van de afgelopen jaren zijn raamhorren beslist geen luxe. Door de raamhorren kun je zonder probleem de ramen open zetten zonder de kans te lopen je huis vol insecten te krijgen. Raamhorren zijn er in ontzettend veel verschillende soorten. Er zijn horren voor buiten en horren voor binnen, er zijn horren die open kunnen en horren die permanent voor de ramen zitten. Bij vliegengordijncenter.nl vind je een uitgebreid assortiment van vaste en beweegbare raamhorren. Op de site is het eenvoudig om horren uit te zoeken die passen bij jouw woning.

Weerbestendige raamhorren

Raamhorren worden vaak aan de buitenzijde van de ramen gemonteerd. Dat betekent dat ze goed bestand moeten zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Daarom zijn de horren doorgaans gemaakt van aluminium, zowel het raamwerk als het gaas. Ze hebben nauwelijks onderhoud nodig. Het kan echter alleen geen kwaad om het raamwerk aan de onderzijde van de raamhorren één of twee keer per jaar schoon te maken, want op deze plaats gaat veel vuil zitten. Bij een hor die door een geleider loopt is schoonmaken essentieel. Als je dat niet vaak genoeg doet zal de hor in de geleider op den duur vastlopen.

Gemakkelijk te installeren raamhorren

Raamhorren die aan de buitenkant van het raam zitten kunnen gemakkelijk worden bevestigd. Ze zitten vast met een click-systeem. Als ze eenmaal voor de ramen zitten kunnen ze jaren blijven zitten. Maar veel mensen willen de horren in de winter graag verwijderen. Als je dat een beetje voorzichtig doet kun je ze verwijderen en later terugplaatsen zonder dat de horren beschadigen. Let op dat je ze opbergt op een plaats waarbij er niet iets scherps door het gaas kan prikken. Horren die open en dicht kunnen door middel van een geleiderail zijn niet te verwijderen.