20 juli 2024

DEM Productions

Producties

Deze tips helpen jou om te stoppen met roken

Helaas rookt nog steeds ongeveer één zesde van de Nederlanders, maar dit aantal neemt gelukkig wel af. Stoppen met roken is niet eenvoudig en veel mensen stoppen pas na meerdere stoppogingen. Hoe kun je nu blijvend stoppen met roken? Hieronder lees je onze beste tips.

e-sigaretten
  1. Gebruik hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen te verkrijgen die het stoppen met roken kunnen vergemakkelijken, zoals e-sigaretten, nicotinespray en nicotinekauwgom. Veel rokers kiezen voor e-sigaretten, omdat je dan niet direct met de gewoonte hoeft te stoppen. Je krijgt wel direct minder schadelijke stoffen binnen en je kunt het nicotinegehalte van e-sigaretten langzaam steeds verder afbouwen.

  1. Ga mediteren

Mediteren kan enorm helpen bij het stoppen met roken. Je kunt je rookgewoonte bijvoorbeeld vervangen door een meditatiesessie. Dit is veel beter dan het eten van een ongezonde snack. Meditatie kan je ook helpen om relaxter in het leven te staan en minder te piekeren. Je leert beter met stress omgaan, waardoor je minder snel trek krijgt in een sigaret.

e-sigaretten
  1. Breng jezelf niet in de verleiding

Er zijn verschillende momenten waarop je in de verleiding kunt komen om te roken. Bijvoorbeeld als je je asbak of aansteker ziet liggen of als je gezellig met je rokende vrienden buiten staat. Je kunt jezelf zeker de eerste paar weken het beste zo min mogelijk in de verleiding brengen. Gooi je asbak en aanstekers weg en ga niet buiten bij je rokende vrienden staan. Rook je graag als je een drankje op hebt? Ga dan een paar weken lang niet naar je feestjes.

Meer verhalen