22 mei 2024

DEM Productions

Producties

Wat is solvabiliteit? Lees dan dit artikel

Wanneer jij een eigen onderneming hebt moet je ten alle tijden de volgende drie kengetallen in de gaten houden:

  1. Liquiditeit
  2. Solvabiliteit
  3. Rentabiliteit

wat is solvabiliteitIk kreeg laatste ook een bericht, namelijk ‘wat is solvabiliteit‘? Gelukkig kon ik diegene helpen. Tijdens mijn studie heb ik namelijk meerdere bedrijfsplannen op moeten stellen. Ik Weet dus precies hoe je dit moet berekenen. Al had ik hier n het begin ook wel moeite mee, gelukkig kon ik altijd gebruik maken van de website solvabiliteit.eu. Ik ben er dan ook van overtuigd dat jullie hier ook iets aan gaan hebben. Het werkt hier namelijk heel simpel en je hebt het dus binnen een paar stappen berekend. 

Maar wat is het nou?

Je bent als onderneming solvabel indien jij jouw schulden direct kan aflossen. Hiermee wordt bedoeld dat de draagkracht in verhouding is. Dus dat er meer eigen vermogen als vreemd vermogen in het bedrijf zit. Hoe hoger de draagkracht hoe gezonder jij als firma bent. Wanneer jij als onderneming de schulden op korte termijn kan aflossen noemt men dit liquide.

Vooral banken kijken hier naar. Zij beoordelen dan in hoeverre jij eventuele leningen kunt afnemen. Wanneer jij immers niet beschikt over genoeg eigen financiële middelen zal niemand in jouw bedrijf willen investeren. Vandaar dat deze kengetallen zo belangrijk zijn.