14 juni 2024

DEM Productions

Producties

Voeten en tenen

De voeten zijn een belangrijk onderdeel van ons menselijk lichaam. Wanneer er problemen zijn aan onze voeten kan het gebeuren dat er moeilijkheden worden ervaren bij het stappen of dat het gevoel zo vervelend wordt dat het ons dagelijks doen en handelen verstoort.

Van onze voeten is het belangrijkste deel onze tenen. Wanneer we wandelen steunen we op de tenen, bij het springen zetten we meestal af op de bal van onze voet en onze tenen, als we stil moeten zijn lopen we ook meestal voornamelijk op onze tenen. Kortom onze tenen zijn een belangrijk deel van ons evenwicht.

Kwaaltjes of kwalen

Aan de voeten kunnen zich verschillende kwalen voordoen. Van eeltvorming over schimmels tot scheurende hielen. Eén van de kwalen die erg pijnlijk kunnen zijn of na verloop van tijd te vervelend worden zijn hamertenen. Het is een soort vervorming van de tenen die ervoor zorgen dat het dragen van schoeisel wordt bemoeilijkt. Soms kan dit zelfs pijn doen. Zelf heb ik ook last van hamertenen. Lang heb ik moeten wisselen van schoeisel omdat mijn schoenen te ondragelijk werden. Gelukkig bestaan daar tegenwoordig oplossingen voor. Bijvoorbeeld inlegzolen en speciale schoenen. Die zorgen ervoor dat ik nooit meer last heb van mijn tenen.