22 mei 2024

DEM Productions

Producties

Unieke en moderne huizen: van Groendak en sedumdak met zonnepanelen tot wonen onder de grond

8 groendak

De huizenmarkt is een ramp en veel mensen kunnen zich simpelweg niet veroorloven om zich op de huizenmarkt te mengen. Het is dan ook geen pretje om rond te kijken op websites waar huizen verkocht worden. Toch is het voor veel mensen een hobby om te kijken wat de duurste, mooiste, meest duurzame of juist de minst mooie huizen zijn. Zo zijn er tegenwoordig veel huizen met groendaken van groendaktotaal of sedumdaken met zonnepanelen, maar zijn er zelfs huizen die onder de grond worden gebouwd waardoor je buren amper weten dat jij er woont. Hieronder zetten we een paar leuke ideeën voor bijzondere woningen op een rijtje!

Wonen onder de grond: lekker anoniem

In Nederland staan er een aantal huizen die volledig of gedeeltelijk onder de grond zijn gebouwd. Zo heb je een huis of zelfs een school waar de schapen over het dak grazen en waar je vanaf aankomst route eigenlijk niet eens zien dat er een huis gebouwd is. Niet alleen is dit lekker anoniem en origineel, ook is het goed om je huis te beschermen tegen de zon of juist de kou. Zand isoleert namelijk wel enigszins, je moet natuurlijk wel isoleren. Maar het scheelt al een hoop! En wie vind het nou niet leuk wanneer er schapen met lammetjes over je huis wandelen?

Wonen in een watertoren of kerk

Nederland heeft enorm veel gebouwen: woonhuizen, bedrijfspanden, religieuze gebouwen, stadions of stations. Ook komt het weleens voor dat een gebouw overbodig is geworden en dat er dan sprake is van leegstand, een gebouw is ongebruikt of onbewoond. Het kan weleens voorkomen dat deze gebouwen worden vrijgesteld voor bewoning: zo zijn er mensen wie in een watertoren komen te wonen of in een voormalige kerk. Best uniek! Met name in grotere steden komt dit regelmatig voor. Zo ben je van je zogenaamd overbodige gebouw af en je helpt mensen aan een woonruimte!